WORKSHOPS Land Art


Fotos van verschillenden workshops in Tainan and Taipei, Taiwan and Berlin, Duitsland 

LAND ART: Ontwikkelen en realiseren van een idee op basis van improviseren en experimenteren met de omgeving en objecten. Gebruik van onbewerkt en gebruikt / afvalmateriaal. Door de tijd te besteden aan het maken van Land Art, gebruiken de deelnemers hun verbeelding, zijn creatief bezig. Tevens leren zij viele dinge over het milieu, natuur en recycle / hergebruiksprocessen

In Land Art wordt ruimte en objecten zichtbaar gemaakt, Onzichtbare ruimte zichtbaar maken, verbinden en hoe dingen gerelateerd kunnen zijn. De relatie, de getijden en verbindingen binnen de natuur en tussen mens en natuur. Waar beïnvloedt de omgeving het object en wanneer  beinvloedt de mens op het object? Op basis van improvisatie en experimenten met objecten en materialen in de omgeving, wordt een Land Art-installatie ontwikkeld en geïmplementeerd.Deelnemers gaan op ontdekking - zowel vanuit hun eigen omgeving (het herkennen van de ogen van anderen of het openen van een nieuwe omgeving) en het verkennen van het materiaal in zijn details.

Via een korte mondelinge en visuele inleiding krijgen de deelnemers een idee van de term Land Art. Dientengevolge beginnen ze met kleine oefeningen om met verschillende naturlijke materialen om te gaan. Aldus  verkennen ze hun omgeving en gaan op zoek naar materiaal. Een idee voor een Land Art object ontstaat door te doen in de groep, wordt herzien, weer weggegooid, verandert constant, totdat het zijn vorm vindt.

Alle natuurlijke en afvalmaterialen die de deelnemers tegenkomen, kunnen worden gebruikt. Op deze manier leren ze veel over hun processen op het gebied van milieu, recycling en hergebruik.