Nieuws


IMAF 2022 Festival Live Performance onderdeel

1 Performance, oude motel, Odzaci 

2 Performance "Dialogue", SULUV Galerie, Novi Sad

IMAF 2022 Internationaal Multi Art Festival

09.09-11.09.2022

Odzaci en Novi Sad, Servië.

 

Op 9 september speelde ik een “geïmproviseerde performance” in een oud verlaten motel in Odzaci, Servië.

Ik had me voorgenomen om eerst mijn performance Dialogue op te voeren die gebaseerd is op een totaal ander concept. Maar toen ik het gebouw 's ochtends voor het eerst zag, veranderde ik mijn idee en concept voor mijn optreden in de middag. Om twee redenen ten eerste de mogelijkheden die het gebouw biedt, de tweede was dat de performance die ik had gepland heel moeilijk zou zijn om in dit gebouw te presenteren.

Uiteindelijk besloot ik de dialoog aan te gaan met het gebouw waar het creëren van geluid en geluid een zeer belangrijke rol zou spelen.

 

Zondag 11 september 2022 heb ik mijn tweede optreden gegeven in de SULUV Gallery, (Union of Associations of Fine Artists of Vojvodina) Novi Sad, Servië. Het concept van mijn tweede performance was gebaseerd op het concept van een dialoog die op niets uitloopt en faalt. De performance ging gepaard met vervreemde geluidselementen en fragmenten van dialogen.

 

Afbeeldingen : Werther Germondari & Danijel Babic

Curator : Nenad Bogdanovic

Met dank aan Stroom, Den Haag, Nederland


IMAF 2022 Festival Performance Video Werk:

03.09 - 08.09.2022

Het thema "Geen pandemie - geen oorlog" is een weerspiegeling van de wens dat aan het begin van het 24e International Festival of Multimedia Arts - IMAF 2022, deze beide crisisgebeurtenissen, die erg moeilijk zijn voor de mensheid, zullen eindigen. 30 performance videowerken, 37 artiesten uit 18 landen over de hele wereld, werden geselecteerd voor de online presentatie van performance videowerken, getiteld "No Pandemic - No War". De online presentatie van de videowerken is op het officiële YouTube-kanaal van het IMAF festival, tussen 3 en 8 september 2022. De premier online presentatie van mijn werk zal op 6 september 19.15 (CEST), You Tube link https:// www.youtube.com/user/imafoffice/videos


S o r o - s o r O #1 

S o r o - s o r O #1 - een Weekend van Indefinite Performance (Onbeperkte Preformance)

Za. 12- zo.13. 03. 2022 :: 14 - 20u - DE BOUWPUT | FERDINAND HUYCKSTRAAT 74 — AMSTERDAM, NEDERLAND

Curator Mariko Hori. Op 12 maart heb ik DIALOGUE (Dialoog) gespeeld, mijn laatste solo- en live optreden. Deze voorstelling is een hybride werk omdat het ook geluid en ruis integreert. De voorstelling moet eigenlijk bestaan uit een live performance met audiovisuele elementen. Maar omdat een deel van de technische apparatuur niet goed werkte, heb ik uiteindelijk geïmproviseerd en heb ik alleen het geluidselement overgenomen. Achteraf moet ik zeggen dat het goed was om de visuele elementen niet te gebruiken, omdat ik denk dat ze meer storend en storend zouden zijn geweest voor de live uitvoering. De performance is ontstaan uit improvisatie en spontaniteit. Ik had het thema en de trefwoorden, het geluid, maar ik had geen repetitie gedaan voor het live gedeelte. Het was meer een experiment van ter plekke creëren. Bovendien had ik eerder vermeden me te concentreren op heel persoonlijke ervaringen of ze in een werk te presenteren. In deze voorstelling was het een uitzondering met de stemmen in mijn hoofd.

De performance behandelt het onderwerp dialoog in de context van:  A) Een dialoog die tot geen resultaat leidt B) Een dialoog zonder inhoud, omzwervingen zonder inhoud C) Over de stemmen die ik in mijn hoofd hoor


 LATITUDES HYBRIDAS.

De videokunstversie van mijn performance “I can not see – Stay behind” die ik in samenwerking met Eric Kofi (Kumasi, Ghana) in Kumasi, Ghana heb uitgevoerd, wordt vertoond op

4e. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

 

International Performance Art Festival van Santa Cruz de la Sierra vindt plaats van 19 tot 23 januari 2022 in/vanuit de stad Santa Cruz de la Sierra, Bolivia.

Onder de curatoriële leiding van de bekende kunstenaar en curator, Hector Canonge, wordt het festival gepresenteerd door de platforms Performance Art Bolivia, PABA, en Arterial Performancee Lab, APLAB. Dit jaar wordt het festival ondersteund door Centro Boliviano America, CBA en de medewerking van lokale vrijwilligers.

 

In zijn vierde editie, en onder de noemer LATITUDES HYBRIDAS - vanwege de huidige pandemie, omvat het festival een programma van tele-optredens, video-optredens, een tentoonstelling en een sessie van openbare interventies. Het programma omvat ook virtuele conferenties, workshops en lezingen die worden gestreamd vanuit de hub van het festival, het Centro Boliviano Americano Santa Cruz.


STOP LOOK GO

Van 31 oktober tot 30 november 2021 was ik verbonden aan Kathmandu, Nepal. Tijdens mijn verblijf verbleef ik bij SPACE A Art Trust in het centrum van Kathmandu. Binnen het tijdsbestek heb ik in totaal vier projecten gecreëerd en uitgevoerd onder de werktitel STOP LOOK GO. De projecten omvatten twee interdisciplinaire samenwerkingsprojecten, een Social Sculpture Workshop en een artist talk.

Curator was Neda Haffari van SPACE A Art Trust

Het project werd ondersteund door Stroom, Den Haag, Nederland.

STOP LOOK GO

______________

In samenwerking met fluitiste Mevr. Yajoo Acharya (Bhaktapur, Nepal). Het werk combineert muziek, video en performance. Het thema van het werk heeft betrekking op de stad Kathmandu en haar sociale en stedelijke omgeving. De stad wordt gereflecteerd en geïnterpreteerd door middel van metaforische beelden, geïmproviseerde performance en fluitmuziek. De live première vond plaats op 21 november 2021 in het gerenommeerde Mandala Theater in Kathmandu, Nepal. Er zal ook een bewerkte art- en performance-videoversie komen.

 

Yajoo Acharya is een jonge vrouwelijke fluitiste uit Bhaktapur, dat op 13 km afstand van Kathmandu ligt. Haar instrument is de traditionele fluit. Ze studeerde aan de DEPARTMENT OF PERFORMING ARTS AND MUZIEK VAN DE UNIVERSITEIT VAN CALCUTTA, India. Ze vertolkte en begeleidde de beelden en de live performance met een heel persoonlijk en geïmproviseerd fluitspel.

 

STOP LOOK GO was het belangrijkste onderdeel van mijn meerdelige kunstproject met dezelfde titel in Kathmandu, Nepal.

 

Live Performance Connected - Not Connected 

_____________________________________

Een selectie van beelden van mijn performance Connected - Not Connected in Bikalpa Art Center, Latipur, Kathmandu, Nepal van 9 november 2021. Het was een herziene versie van mijn vorige performance Connected - Not Connected met enkele nieuwe elementen toegevoegd. Tegelijkertijd was de uitvoering een spontane samenwerking met muzikant en geluidskunstenaar Adam Tinkle (VS) die de uitvoering begeleidde met zijn klarinet.

De voorstelling maakt deel uit van mijn STOP-LOOK-GO-project in Kathmandu, Nepal.

Social Sculpture Workshop Unfolding - Unwrapped

_________________________________________

Deel drie van mijn project STOP LOOK GO was mijn "Unfolding-Unwrapped", sociale sculptuur; performance workshop, uitgevoerd in de Nepal Academy of Fine Art (NAFA), Kathmandu op 15 november 2021

Deelnemers: Aasha Simkhada, Akriti Simkhada, Binita Rai, Bipana Pathak, Kiran Shrestha, Namuna Maharjan, Rajaki Aryal, Sabin Khanal.

Artist Talk, Lezing, Video presentatie

_____________________________

Een presentatie en een artist talk voor de afstuderende studenten van de School of Arts / Department of Art and Design van Kathmandu University bij de Nepal Art Council