LIVE performance , Video Performance , workshops


Aktionsraum 2 (actiekamer 2) Kunstverein Ebersberg

Performance Ablösen (peel off) met Tanja Wilking (Rodinmuse)

Performance Isolate (isolatie) 

Fotos Performances Peter Kees

Aktionsraum 2 bij kunstvereniging Ebersberger Kunstverein

25 september (opening) - 4 oktober 2020

Galerie "Alte Brennerei" im Klosterbauhof 6, 85560 Ebersberg (nabij München) Beieren, Duitsland

Curator Peter Kees

 

Op 2 en 3 oktober 2020 voerte ik twee performances uit. “Ablösen” en “Isoliert”

"Ablösen" werd uitgevoerd in samenwerking met Tanja Wilking (Rodinmuse), München en is een herziene versie van mijn live- en videoprestatie "peel off"

Het werk gaat over een paar en een ui. Een metafoor over relaties, communicatie en interne strijd

“Isoliert” (isolaat) is een solo-uitvoering en behandelt de onderwerpen afstand, isolatie, lichaam. In de context van onze omgevingen die we creëren of waarin we leven.

 

Op de openingsavond op 25 september was er een videoprogramma. Er werden drie videowerken van mij vertoond."Whither goest thou “ (Waar ga je heen), "koud slova" en "conecta - no conecta"

Mijn project werd ondersteund door Stroom, Den Haag, NL


kodekü - Kollision van de kunsten 

Kodekü - (Kollision der Künste) - Collision of the Arts, Bischofswerda, Duitsland, 03.09.-13.09.20

 

Ik nam deel aan dit 10-daagse kunstproject waarin kunstenaars uit verschillende disciplines en internationale achtergronden samenkomen, wonen en werken in

 

Er is momenteel veel discussie over hoe het mogelijk is om landelijke regio's nieuw leven in te blazen. Een belangrijk punt hierbij is de vraag hoe de creatieve scene de kleine stad binnen kan worden getrokken en met elkaar kan worden verbonden. Om de politiek precaire situatie in het oosten van Saksen, Duitsland tegen te gaan, is de culturele revitalisering van kleine steden een essentieel punt van zorg. Dit is precies waar ons project begint. Tussen 03.09.2020 en 13.09.2020 heb ik twee side-specifieke voorstellingen gemaakt en uitgevoerd. De eerste was een variant van> isolate < in het gebouw van KAS, Altes Kino. Gevolgd door de performance> connected-not connected <performance in Schillerpark op 13 september 2020. Deze performance was in samenwerking met cellist Ulrich Thiem (Dresden) die de performance begeleidde met zijn cello. Dergelijk heb ik in deze performance de Land Art installatie >Tor< geïntegreerd die ik in het Schillerpark ervoor heb gemaakt. De voorstelling werd een multidisciplinair en samenwerkingswerk, waarbij performance, muziek en installatie in één stuk werden gecombineerd

Verder heb ik op 10.09.20 een performance workshop gegeven bij het KAS (Altes Kino)gebouw  voor schoolkinderen.


Geumgang Nature Art Biennale 2020 

Geumgang Nature Art Biennale 2020-29 augustus 2020-30 november 2020

Yeonmisan Nature Art Park, Geumgang International Nature Art Center

98 Yeonmisan Gogae-gil, Wooseong-myeon, Gongju-si, Chungcheongnam Provincie, Korea

 

Een éénminutenversie van mijn performance video COCOON werd geselecteerd voor de sectie videokunst

 Door middel van verschillende vormen van natuurkunst wil de Geumgang Nature Art Biennale op zoek gaan naar de esthetiek van de harmoniserende coëxistentie van mens en natuur. Oproep voor werkstukken voor de Nature Art Video Exhibition. Deze Nature Art Video Exhibition als speciale tentoonstelling van de biënnale vindt plaats samen met de hoofdtentoonstelling ‘Neomixed Era’.


SHIFT:ibpcpa

SHIFT_IBPCPA: 26/08 / 2020_21: 00-22: 00 (Britse tijd) 22: 00-23: 00 (Centraal-Europese tijd)

DEELNEMENDE Videoprestaties | ‘CONECTA NO CONECTA’ LIVE PERFORMANCE ‘I CAN NOT SEE + INTERVIEW

 

De eerste [SHIFT: ibpcpa] Biënnale vindt plaats in de nomadische Wall Space Gallery in een innovatieve en volledig livestream-modus op Periscope @SHIFT_ibpcpa. Intermedia-kunstenaar, Ayshia Taskin, cureert de Biënnale-show voor [Place / Space / Meaning] en brengt een buitengewone reeks van twintig internationale performancekunstenaars samen die werken met unieke samenwerkings- en participatieve stijlen, van dans tot biokunst. [SHIFT: ibpcpa] richt zich op fine-art performance met participatieve en collaboratieve elementen en nodigt de deelnemende kunstenaars en kijkers uit om zich af te vragen wat is samenwerking en participatie in performance art? Bestaan participatie en samenwerking alleen wanneer de mens centraal staat of kunnen de praktijken andere levende wezens of zelfs levenloze objecten omvatten? Hoe voegen plaats en ruimte betekenis toe aan de ervaring? Hoe zullen collaboratieve en participatieve kunstpraktijken veranderen nu er een wereldwijde pandemie is die vereist dat mensen een sociale afstand bewaren? Komt er binnenkort zoiets als ruimtelijke herinneringen? Welke invloed heeft de lockdown op welke ruimte en plaats er kan zijn? Hoe verandert de menselijke interactie in deze nieuwe realiteit?


Made in Mind II

Mijn korte videoperformance BLACK is onderdeel van MADE IN MIND, 20.07.2020, Mcube Gallery, Kathmandu, Nepal.

Over mijn video BLACK Een kort metaforisch stuk. Het gaat over dood, isolatie en de scheiding van leven. Evenals een metafoor over de viruscrisissituatie waar mensen en de wereld tegenwoordig mee worstelen. Hoe kwetsbaar we zijn en hoe verwant is alles tussen mensen en hun sociale en natuurlijke omgeving. Om het grafschrift van de Ierse dichter William Butler Yeats te gebruiken: 'Houd een koude blik op het leven, op de dood. Ruiter, kom voorbij!'. Meer is niet te zeggen.


OMVA 2020 One Minute Video Art 

Mijn videowerk BLACK is selecteerd voor 

OMVA 2020 One Minute Video Art by Artpro

15.06.2020 - 30.06.2020, Dhaka, Bangladesh

De videotentoonstelling wil vragen oproepen over hoe de lockdown wordt waargenomen en hoe Covid-19 het leven heeft beïnvloed, niet alleen voor mensen maar voor de hele planeet. De pandemie heeft de vrijheden van mensen beknot en heeft overal ter wereld strikte regels voor sociale distantiëring opgelegd en heeft veel aandacht besteed aan kwesties die al lang zijn genegeerd. Mensen en landen op de meest precaire posities hebben als eersten geleden onder deze beperkingen en de voortdurende sociaaleconomische ongelijkheden staan centraal in deze kwestie.


AT TORRANCE ART MUSEUM IN LOS ANGELES, USA

In het TORRANCE ART MUSEUM IN LOS ANGELES, VS.

Mijn videowerk "isolate" maakt deel uit van Seven Memorials for Humanity, dat speciaal voor TAM werd samengesteld door Wilfried Agricola De Cologne. “Isolate:” wordt gepresenteerd in het eerste programma in de serie Corona! - Stilgelegd? van 18 juli tot 24 juli 2020. Het is een presentatie van video's die ingaan op onze huidige Corona-situatie. De verscheidenheid van de internationale werken gaat van bedachtzaam, melancholisch, van contemplatief en complex


QuAr(T)antine

QuAr(T)antine - Performancekokkenet (Kopenhagen, Denemarken)

De afgelopen dagen is de situatie met de Covid-19 geëscaleerd tot limieten die we zo nog niet in ons leven hebben ervaren.

Om elkaar te motiveren om kunst te blijven maken, nodigde Performance Køkkenet kunstenaars van over de hele wereld uit om deel te nemen aan: QuAr (T) antine.

De kunstenaars worden gevraagd om thuis een voorstelling te maken en deze op video op te nemen. Alleen werken uit 2020 werden geaccepteerd. Mijn videoperformance BLACK met Alena Chernova had première op 5 april om 18.00 uur.

Link : https://youtu.be/LrWfFrB3m-Q