Nieuws


video performance "FALLEN" op reis

Mijn videoperformance "Fallen" reist mee met de 3e editie van het International Festival of Minimal Urban Video Performances "The (Rur)urban body in action" dat voor het eerst plaatsvond in oktober/november 2022 in het cultuurcentrum Sala Rekalde. in Bilbao, Spanje en Centro Cultural Los Ciggaros, Alicante, Spanje. Tussen november 2022 en februari 2023 wordt het festival gepresenteerd op verschillende locaties in Spanje, Argentinië. Brazilië en Nederland. De meest recente locatie is van 07/02- 03/03/2023 2023 in Centro Carmen Jiménez, in combinatie met de expositie "Tocar la Tierra" in Granada, Spanje

Samengesteld door Elia Torrecilla


MUESTRA DISLOCADA/DISLOCATED 2022 - India-editie -

LIVE HIVE en Goa Moving Images Festival presenteren MUESTRA DISLOCADA/DISLOCATED 2022 - India-editie - De vertoningen vinden plaats tussen 23 december 2022 en 1 januari 2023 Live Hive Residency, 71/1, Gaunsawaddo, Siolim, Goa, India Curator Mitali Nath Mijn videoperformance "in times of..." met Anne Rosenbaum wordt vertoond 


CASA DE CULTURAL COLOMBO ALEMANA - Cartagena, Colombia

Twee evenementen die plaatsvonden op 13 en 14 december 2022 in CASA CULTURAL COLOMBO ALMANA / COLOMBISCH DUITS CULTUREEL HUIS (Goethe-Institut) in Cartagena, Colombia, waren het laatste live en persoonlijke project voor 2022. De evenementen omvatten mijn Social Sculpture Workshop, een live Performance, een videopresentatie en een artist talk. Ik voerde mijn Performance "Dialogue" uit, die autobiografische elementen bevat. De focus van de videopresentatie lag op het gezamenlijke project "The Ashes of Eden Project", dat tot stand kwam samen met de danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland). The Ashes of Eden Project gaat over de sociale en culturele omgeving van Opper-Lausitz in het oostelijke deel van Duitsland na de hereniging door middel van dans. De artist talk ging niet alleen over mijn carrière, maar bevatte ook mijn eigen kritische kijk op mijn eigen werk, visies en de hedendaagse kunstscène


HOME PERFORMANCE FESTIVAL - Thuis Performance Festival 

mijn videoperformance “the glass between” in een privéwoning

THUIS PRESTATIEFESTIVAL

WANNEER Zondag 4 december 2022 14:00-18:00 (Na 18.00 uur zijn publiek en artiesten uitgenodigd voor diner en feedbacksessie)

WAAR Het appartement van Tanja en Victoria in Alppila. Sipoonkatu 2A 10, 00520 Helsinki, Finland 


7. KURZstummfilmfestival - KORT STILLE FILM FESTIVAL

„stairs/ corridors - trappen & gangen“ met Jana Schmück op het

7. KURZstummfilmfestival - KORT STILLE FILM FESTIVAL , onderwerp “Schaduwen” 

Op zaterdag 19 november 2022, Aanvang 15.00 uur, Zeche Carl, Wilhelm-Nieswandt-Allee 100, Essen, Duitsland

Vanaf 15 november worden er elke dag vijf films geüpload naar het KURZstummfilmfestival YouTube-kanaal. De zender kan op 19 november vanaf 19.00 uur ook kijken naar de prijsuitreiking. – er komt een live uitzending van Zeche Carl.

"trappen en gangen" is het 2e segment van The Ashes of Eden Project. The Ashes of Eden is een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück uit Bautzen, Duitsland.


INTERNATIONAL FESTIVAL OF MINIMAL URBAN VIDEO PERFORMANCES

“FALLEN" (Gevallen) met Chen I-Yin, (Taiwan) bij

INTERNATIONAAL FESTIVAL VAN MINIMALE STEDELIJKE VIDEOPRESTATIES

18 oktober - 13 november 2022

Sala Rekalde., Alameda de Recalde, 30 48009 Bilbao, Spanje

Verder worden de video-uitvoeringen vertoond op twee congressen en seminars in oktober

17-19 oktober/oktober 2022. Matadero Madrid, binnen het programma van het congres "Landschap en duurzaamheid: luisteren naar diversiteit". Autonome Universiteit van Madrid (Spanje). -

20 oktober/oktober 2022. CC Las Cigarreras (Alicante-Spanje), binnen het programma van het Sonic Seminar (i2) Research and Innovation in Architecture and Territory.

Deze 3e editie van het festival is getiteld "The rururban body in action" en bestaat uit 69 video's die een reeks minimale, borderline, ontwrichte, perifere en gedelokaliseerde acties vastleggen die de natuur in de stad en de stad in de natuur activeren. De stukken tonen stedelijke lichamen in landelijke omgevingen of/en landelijke lichamen in stedelijke ruimtes die tegenstrijdige, onzekere, afwijkende acties uitvoeren die ons uitnodigen om de stedelijke omgeving als een natuurlijke omgeving te analyseren en vice versa.

 

 


ESTAR SIENDO

Video Performance "the HEALING" (de genezing)

ESTAR SIENDO (WEZEN)

17 oktober – 22 oktober 2022, 25000 Saltillo, Mexico

Verschillende locaties en tijden in de stad

is een relationeel kunstproject gecoördineerd en samengesteld door multidisciplinair beeldend kunstenaar Mercedes Aqui. Het doel is om hedendaagse artistieke praktijken, die met elkaar verweven zijn, in dit geval via performance, te promoten. Met deelname van verschillende instellingen van overheid, onderwijs, ondernemers, culturele ruimtes en de samenleving. Het voorstel omvat workshops, projecties van video-uitvoeringen van internationale kunstenaars, kunst-actiepresentaties op culturele locaties en openbare ruimtes, in de stad Saltillo. Onder andere in het Desert Museum, Vanguardia Newspaper, Casa La Besana Cultural Center, Tavern El Pig babel, Crown Residences, Ruben Herrera Museum, The Creative Station Node, University Carolina, RCG Mega Screen, Mega Screen of Saraperos Stadium.


IMAF 2022 Festival Live Performance onderdeel

1 Performance, oude motel, Odzaci 

2 Performance "Dialogue", SULUV Galerie, Novi Sad

IMAF 2022 Internationaal Multi Art Festival

09.09-11.09.2022

Odzaci en Novi Sad, Servië.

 

Op 9 september speelde ik een “geïmproviseerde performance” in een oud verlaten motel in Odzaci, Servië.

Ik had me voorgenomen om eerst mijn performance Dialogue op te voeren die gebaseerd is op een totaal ander concept. Maar toen ik het gebouw 's ochtends voor het eerst zag, veranderde ik mijn idee en concept voor mijn optreden in de middag. Om twee redenen ten eerste de mogelijkheden die het gebouw biedt, de tweede was dat de performance die ik had gepland heel moeilijk zou zijn om in dit gebouw te presenteren.

Uiteindelijk besloot ik de dialoog aan te gaan met het gebouw waar het creëren van geluid en geluid een zeer belangrijke rol zou spelen.

 

Zondag 11 september 2022 heb ik mijn tweede optreden gegeven in de SULUV Gallery, (Union of Associations of Fine Artists of Vojvodina) Novi Sad, Servië. Het concept van mijn tweede performance was gebaseerd op het concept van een dialoog die op niets uitloopt en faalt. De performance ging gepaard met vervreemde geluidselementen en fragmenten van dialogen.

 

Afbeeldingen : Werther Germondari & Danijel Babic

Curator : Nenad Bogdanovic

Met dank aan Stroom, Den Haag, Nederland


IMAF 2022 Festival Performance Video Werk:

03.09 - 08.09.2022

Het thema "Geen pandemie - geen oorlog" is een weerspiegeling van de wens dat aan het begin van het 24e International Festival of Multimedia Arts - IMAF 2022, deze beide crisisgebeurtenissen, die erg moeilijk zijn voor de mensheid, zullen eindigen. 30 performance videowerken, 37 artiesten uit 18 landen over de hele wereld, werden geselecteerd voor de online presentatie van performance videowerken, getiteld "No Pandemic - No War". De online presentatie van de videowerken is op het officiële YouTube-kanaal van het IMAF festival, tussen 3 en 8 september 2022. De premier online presentatie van mijn werk zal op 6 september 19.15 (CEST), You Tube link https:// www.youtube.com/user/imafoffice/videos


3º Festival Internacional de Videodança do RS – FIVRS 2022 

Het videowerk “View behind the curtain” een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland) was aanwezig op het :

3º Festival Internacional de Videodança do RS – FIVRS 2022.

FIVRS 2022 werd op twee locaties gepresenteerd

02 september – 11 september 2022 - Museu de Arte Leopoldo Gotuzzo, Praça Sete de Julho, 180, Pelotas, RS, Brazilië

&

01 september – 18 september 2022 - FUNDACÃO ECARTA, Avenida João Pessoa, 943, Porto Alegre, RS, Brazilië 


S o r o - s o r O #1 

S o r o - s o r O #1 - een Weekend van Indefinite Performance (Onbeperkte Preformance)

Za. 12- zo.13. 03. 2022 :: 14 - 20u - DE BOUWPUT | FERDINAND HUYCKSTRAAT 74 — AMSTERDAM, NEDERLAND

Curator Mariko Hori. Op 12 maart heb ik DIALOGUE (Dialoog) gespeeld, mijn laatste solo- en live optreden. Deze voorstelling is een hybride werk omdat het ook geluid en ruis integreert. De voorstelling moet eigenlijk bestaan uit een live performance met audiovisuele elementen. Maar omdat een deel van de technische apparatuur niet goed werkte, heb ik uiteindelijk geïmproviseerd en heb ik alleen het geluidselement overgenomen. Achteraf moet ik zeggen dat het goed was om de visuele elementen niet te gebruiken, omdat ik denk dat ze meer storend en storend zouden zijn geweest voor de live uitvoering. De performance is ontstaan uit improvisatie en spontaniteit. Ik had het thema en de trefwoorden, het geluid, maar ik had geen repetitie gedaan voor het live gedeelte. Het was meer een experiment van ter plekke creëren. Bovendien had ik eerder vermeden me te concentreren op heel persoonlijke ervaringen of ze in een werk te presenteren. In deze voorstelling was het een uitzondering met de stemmen in mijn hoofd.

De performance behandelt het onderwerp dialoog in de context van:  A) Een dialoog die tot geen resultaat leidt B) Een dialoog zonder inhoud, omzwervingen zonder inhoud C) Over de stemmen die ik in mijn hoofd hoor


 LATITUDES HYBRIDAS.

De videokunstversie van mijn performance “I can not see – Stay behind” die ik in samenwerking met Eric Kofi (Kumasi, Ghana) in Kumasi, Ghana heb uitgevoerd, wordt vertoond op

4e. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

 

International Performance Art Festival van Santa Cruz de la Sierra vindt plaats van 19 tot 23 januari 2022 in/vanuit de stad Santa Cruz de la Sierra, Bolivia.

Onder de curatoriële leiding van de bekende kunstenaar en curator, Hector Canonge, wordt het festival gepresenteerd door de platforms Performance Art Bolivia, PABA, en Arterial Performancee Lab, APLAB. Dit jaar wordt het festival ondersteund door Centro Boliviano America, CBA en de medewerking van lokale vrijwilligers.

 

In zijn vierde editie, en onder de noemer LATITUDES HYBRIDAS - vanwege de huidige pandemie, omvat het festival een programma van tele-optredens, video-optredens, een tentoonstelling en een sessie van openbare interventies. Het programma omvat ook virtuele conferenties, workshops en lezingen die worden gestreamd vanuit de hub van het festival, het Centro Boliviano Americano Santa Cruz.


STOP LOOK GO

Van 31 oktober tot 30 november 2021 was ik verbonden aan Kathmandu, Nepal. Tijdens mijn verblijf verbleef ik bij SPACE A Art Trust in het centrum van Kathmandu. Binnen het tijdsbestek heb ik in totaal vier projecten gecreëerd en uitgevoerd onder de werktitel STOP LOOK GO. De projecten omvatten twee interdisciplinaire samenwerkingsprojecten, een Social Sculpture Workshop en een artist talk.

Curator was Neda Haffari van SPACE A Art Trust

Het project werd ondersteund door Stroom, Den Haag, Nederland.

STOP LOOK GO

______________

In samenwerking met fluitiste Mevr. Yajoo Acharya (Bhaktapur, Nepal). Het werk combineert muziek, video en performance. Het thema van het werk heeft betrekking op de stad Kathmandu en haar sociale en stedelijke omgeving. De stad wordt gereflecteerd en geïnterpreteerd door middel van metaforische beelden, geïmproviseerde performance en fluitmuziek. De live première vond plaats op 21 november 2021 in het gerenommeerde Mandala Theater in Kathmandu, Nepal. Er zal ook een bewerkte art- en performance-videoversie komen.

 

Yajoo Acharya is een jonge vrouwelijke fluitiste uit Bhaktapur, dat op 13 km afstand van Kathmandu ligt. Haar instrument is de traditionele fluit. Ze studeerde aan de DEPARTMENT OF PERFORMING ARTS AND MUZIEK VAN DE UNIVERSITEIT VAN CALCUTTA, India. Ze vertolkte en begeleidde de beelden en de live performance met een heel persoonlijk en geïmproviseerd fluitspel.

 

STOP LOOK GO was het belangrijkste onderdeel van mijn meerdelige kunstproject met dezelfde titel in Kathmandu, Nepal.

 

Live Performance Connected - Not Connected 

_____________________________________

Een selectie van beelden van mijn performance Connected - Not Connected in Bikalpa Art Center, Latipur, Kathmandu, Nepal van 9 november 2021. Het was een herziene versie van mijn vorige performance Connected - Not Connected met enkele nieuwe elementen toegevoegd. Tegelijkertijd was de uitvoering een spontane samenwerking met muzikant en geluidskunstenaar Adam Tinkle (VS) die de uitvoering begeleidde met zijn klarinet.

De voorstelling maakt deel uit van mijn STOP-LOOK-GO-project in Kathmandu, Nepal.

Social Sculpture Workshop Unfolding - Unwrapped

_________________________________________

Deel drie van mijn project STOP LOOK GO was mijn "Unfolding-Unwrapped", sociale sculptuur; performance workshop, uitgevoerd in de Nepal Academy of Fine Art (NAFA), Kathmandu op 15 november 2021

Deelnemers: Aasha Simkhada, Akriti Simkhada, Binita Rai, Bipana Pathak, Kiran Shrestha, Namuna Maharjan, Rajaki Aryal, Sabin Khanal.

Artist Talk, Lezing, Video presentatie

_____________________________

Een presentatie en een artist talk voor de afstuderende studenten van de School of Arts / Department of Art and Design van Kathmandu University bij de Nepal Art Council