New unnoticed art festival


An unnoticed Art Festival 

Het festival vond plaats op 19 juni 2021. De datum wordt niet bekend gemaakt aan het publiek, noch aan de artiesten die de concepten van de uitvoeringen hebben gemaakt. Deze niet-aankondiging hoort bij het festivalconcept.

Het Nieuwstraat Festival past in een reeks van Unnoticed Art Festivals. Het balanceert op de grens tussen publiek en privaat. Het toont kunstwerken die zich in de normaliteit verbergen. De taal, gebruikt om de werken uit te drukken, past in het gemiddelde sociale gedrag in de openbare ruimte en bleef daardoor onopgemerkt voor omstanders. Voorbijgangers zullen de handelingen observeren, maar herkennen ze mogelijk niet als performancekunst.

Het maken van de concepten en het uitvoeren van de werken zijn gesplitst. Kunstenaars sturen hun concepten min of meer als handleidingen op. De gekozen werken worden uitgevoerd door een groep (zowel ervaren als onervaren) vrijwilligers.

 

Mijn Performance Concept voor de vrijwilligers

Fotografisch documenteren van objecten die op de grond in de Nieuwstraat liggen. De objecten mogen niet permanent aan het straatniveau worden bevestigd of bevestigd.

De objecten waarnaar gezocht moet worden omvat alles wat verplaatsbaar is. Onder andere dode inspecties, dode vogels, papier, plastic stukken, metalen voorwerpen, veren, bladeren, losse stenen, gebroken glas, sigarettenpeuken, afval, mondmaskers, bloedvlekken en vetvlekken. Hoe groot of hoe klein ook.

Meer informatie en afbeeldingen op mijn blog (Beelden door vrijwilligers Nico en Ineke) :

 

https://www.johannesgerard-visualart.com/2021/06/unnoticed-art-festival.html

Selection Volunteer Nico (Morning)

Selection Volunteer Ineke (Evening)