Hybride Performance


Hybride werken. Vooral mijn samenwerkingen met andere kunstenaars zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot hybride en interdisciplinaire projecten. Naast de live-optredens en video-optredens komen ook elementen van moderne dans, muziek, geluid en theater aan bod. Dit zijn grensoverschrijdende projecten waarin de verschillende elementen en kunstdisciplines in elkaar overlopen. Naast de live optredens werden er audiovisuele werken gecreëerd, waaronder dans, geluid, kunst, experimentele en documentaire segmenten.

In 2014 begon ik te experimenteren met videoperformance, wat tot op de dag van vandaag leidde tot een continue serie stukken. In 2020 werk ik voor het eerst samen met een muzikant, de cellist Ulrich Thiem uit Dresden, Duitsland voor de live uitvoering "Verbunden"

In 2021 werkte ik in Kathmandu, Nepal samen met geluidskunstenaar Adam Tickle uit de VS voor een live optreden en met fluitiste Mrs. Yajoo Acharya (Bhaktapur, Nepal) creëerde ik STOP LOOK GO.

In januari 2022 nam ik deel aan het geluidsproject Acustic Interiors, samengesteld en georganiseerd door de geluidskunstenaar Anne Wellmer. Het project vond plaats in Den Haag, Nederland. De deelname gaf me een ommekeer en leidde me in de richting om performance te creëren en uit te voeren waar mijn eigen gecomponeerde geluidskunst een onlosmakelijk onderdeel van performance is